Dakrenovatie Eindhoven

Top-Roof isolatie en dakwerken

Neem contact op

Onze dakrenovatie werkzaamheden

Uw dak is een belangrijk onderdeel van uw huis om uw waarde constant te laten blijven. Mocht er namelijk schade of lekkages ontstaan aan uw dak dan wordt het lastig om uw huis voor een goede prijs te verkopen. Ook op het moment dat u de komende tijd niet wil gaan verhuizen is het belangrijk om uw dak goed te onderhouden. Uw meubels en vloeren zijn namelijk kwetsbaar voor waterschade. Daarom is het goed om regelmatig uw dak te renoveren. Op het moment dat u uw dak laten renoveren door de vakmensen van Top-roof kan u dit een hoop geld besparen.

Offerte aanvraag dakrenovatie

Waarom kiezen voor Top-Roof?

De medewerkers van Top-Roof bestaan uit een gekwalificeerd team dat zich dagelijks bezig houdt met dakwerken. Wij communiceren op een duidelijk manier, komen onze afspraken na en zo voorkomen wij dat u voor verrassingen komt te staan.

Top-Roof is een bedrijf dat vertrouwen geeft

Onze dakrenovatie service

Ieder dak is uniek en daarom komen onze vakmensen graag bij u langs om de situatie in te schatten, hier rekenen wij overigens geen kosten voor. Door bij u langs te komen, kunnen wij een inschatting maken van wat er moet gebeuren en wat de mogelijke kosten gaan zijn. Wij gaan op zoek naar de bron van de oorzaak zodat we zo gericht mogelijk uw dak kunnen repareren of renoveren. Dit bespaart u een hoop onnodige kosten. U krijgt dus een goede prijsindicatie van ons zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Mocht u akkoord gaan met de prijsopgave, kunnen we een afspraak maken over wanneer we kunnen beginnen. Onze vakmensen gaan dan voor u aan de slag en houden u op de hoogte van de voortgang. Wij nemen u dus alle zorgen uit handen en dan kunt u zorgeloos genieten van uw huis.

Neem contact op

Een jong en flexibel dakdekkersbedrijf

Wat houdt een dakrenovatie in?

Een dakrenovatie van Top-Roof houdt in dat we uw dak grondig onderhouden en eventueel verbouwen. Het kan zo zijn dat uw dak niet meer aan de veiligheidsstandaarden voldoet en dan moeten we het verbouwen. We proberen echter altijd eerst om uw eerst dak goed te repareren en te renoveren. In de meeste gevallen is dit voldoende en kunt u weer jaren vooruit. Het renoveren van uw dak is nodig bij bijvoorbeeld scheuren in uw platte dak of een kapotte dakconstructie.

Heb ik een vergunning nodig voor het renoveren van mijn dak?

Als u slechts de dakbedekking vervangt of aanpast, heeft u geen enkele vergunning nodig. Wilt u het complete dak vervangen? Dan is het verstandig om navraag te doen bij uw gemeente. In sommige gevallen kan een vergunning noodzakelijk zijn om toestemming te hebben voor dergelijke verbouwingen. Bij het uitbreiden of verbreden van uw dakconstructie is de kans vrij groot dat u een vergunning nodig heeft. Let op: bij monumentale panden dient altijd een vergunning te worden aangevraagd.

Wanneer moet mijn dak worden vernieuwd?

Idealiter dient een dakbedekking na ongeveer 15 jaar te worden vervangen. Als het dak slecht onderhouden is, is het gevolg dat de kwaliteit van de dakisolatie verminderd wat leidt tot hogere stookkosten. Slecht onderhoud kan ook leiden tot het feit dat uw dakconstructie gaat rotten. 

Een bitumen dak gaat ongeveer tussen de 20 á 30 jaar mee, onder voorbehoud dat het dak goed onderhouden is. Als u een van de onderstaande problemen ondervindt, zorg dan dat uw dak goed gecontroleerd wordt door een erkend specialist:

  • Blaasvorming
  • Zodra er blaasjes onder het bitumen gesignaleerd worden, betekent dit dat er een vocht of waterdamp probleem is.
  • Barsten en/of scheuren
  • Mocht uw bitumen dak scheuren of barsten vertonen betekent dit dat uw dak niet meer waterdicht is. Dit kan leiden tot schimmelvorming of een lekkage. Scheuren en/of barsten kunnen over het algemeen eenvoudig worden hersteld.

Wat vergoedt mijn verzekeraar?

Of u verzekerd bent bij schade aan uw dak en eventueel andere opgelopen schade hangt af van twee verschillende soorten verzekeringen. Namelijk de inboedelverzekering en de opstalverzekering.

Een opstalverzekering vergoedt de schade aan de woning zelf. Eventuele kosten van een dakrenovatie of andere reparatiekosten worden niet vergoed. Eventuele bijkomende schade, denk bijvoorbeeld aan waterschade door een lekkend dak, wordt in de meeste gevallen wel vergoed. Controleer daarom goed de voorwaarden en uw polis bij uw verzekeraar.

Een inboedelverzekering vergoedt de schade aan meubilair of andere spullen binnen uw woning. Maak daarom een goede inventarisatie van spullen die zijn aangetast en/of beschadigd zodat u zeker weet waar u recht op heeft.

Bij eventuele schade door derden, zal uw inboedel of opstalverzekering niets dekken. U kunt zich dan altijd nog beroepen op de aansprakelijkheidsverzekering van deze partij. Let op: bij vermijdbare schade zoals bij achterstallig onderhoud of persoonlijke oorzaken wordt niet vergoed door een verzekeraar.

Wat kost een dakrenovatie?

Afhankelijk of uw dak gerenoveerd of vervangen dient te worden, spelen verschillende factoren een rol. Zo zijn de benodigde materialen, de oppervlakte van het dak, de constructie (schuin of plat dak) en het verwijderen van het oude dak(bedekking) factoren die meespelen voor het bepalen van de te verwachte kosten.

Het uitstellen van een eventuele renovatie kan leiden tot een complete vervanging. Als uw dak beschadigd is kan dit in de loop der tijd verergeren waardoor een compleet nieuw dak onvermijdelijk is. Dit vergt een hoger budget dan u waarschijnlijk vooraf in gedachten had. Voorkom daarom onnodige kosten en grijp tijdig in. 

Top Roof komt graag u langs om een inschatting te maken van de geplande werkzaamheden en eventuele kosten die hieraan verbonden zijn. Er wordt gericht gezocht naar de oorzaak zodat we een zo gericht mogelijke oplossing kunnen aanbieden. Vervolgens wordt een offerte opgemaakt en mits akkoord wordt in samenspraak met u een planning gemaakt.

Contact opnemen met Top-Roof?

Wilt u graag contact opnemen met Top-Roof? Vul dan het onderstaande contactformulier.

Contactgegevens Top-Roof

Dit zeggen onze klanten over ons

Top-roof heeft een prima indruk achter gelaten. Ze hebben goed werk geleverd, volgens afspraak, niet te beroerd om met de klant mee te denken en ook nog eens prettige mensen om op je dak te hebben. Zeker geen spijt van!

Top Roof heeft vorig jaar de dakbedekking van ons (platte) dak vervangen en dat hebben ze echt heel netjes gedaan. Voor ons zag het er allemaal al heel goed uit, maar dit werd ook nog eens bevestigd door een onafhankelijke inspecteur!

Top Roof dakwerken i.v.m. een lekkage gebeld. Het probleem werd netjes en voor een goede prijs verholpen. Ten tijde van de reparatie bleek een ander stukje van het dak niet goed aan te sluiten. Dit werd direct en zonder extra kosten verholpen.

De geklaarde klussen van Top-Roof