Daklekkage Eindhoven

Top-Roof isolatie en dakwerken

Neem contact op

Onze daklekkage werkzaamheden

Heeft u last van vochtplekken in uw huis? Of begint u al waterschade te zien? De kans is dan groot dat uw dak lek is. Het is dan zeer verstandig om zo snel mogelijk een daklekkage specialist van Top-roof in Eindhoven in te schakelen. Op het moment dat u nu snel handelt kan verdere schade voorkomen worden. Vul daarom ons Meld lekkage contactformulier in en selecteer daarbij eventueel de optie met spoed. Onze medewerkers nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op om langs te komen.

Snelmenu veelgestelde vragen daklekkage:

Hoe herken ik een lekkage?

Welke maatregelen moet ik treffen bij een lekkage?

Welke schade dekt de verzekering?

Heb ik een dakdekker nodig om een daklekkage op te lossen?

Waarom kiezen voor Top-Roof?

De medewerkers van Top-Roof bestaan uit een gekwalificeerd team dat zich dagelijks bezig houdt met dekken van daken. Wij communiceren op een duidelijk manier, komen onze afspraken na en zo voorkomen wij dat u voor verrassingen komt te staan.

Top-Roof is een bedrijf dat vertrouwen geeft

Onze daklekkage service

Bij het repareren van een daklekkage is het cruciaal om de bron van de oorzaak aan te pakken. Op het moment dat de bron niet wordt aangepakt, blijft er schade achter. En die achtergebleven schade kan er later weer voor zorgen dat uw dak weer lek raakt. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Onze experts hebben al jarenlange ervaring en sporen zo effectief mogelijk de bron van de schade op. Vervolgens kijken ze naar hoe ze het probleem het beste kunnen oplossen. Dit communiceren wij duidelijk met u zodat u niet verrast wordt door de hoeveelheid werkzaamheden. Tot slot gaan onze medewerkers, met toestemming van u, aan de slag om zo uw dak weer te repareren.

Neem contact op

Een jong en flexibel dakdekkersbedrijf

Wat zijn de typen daklekkages?

De oorzaak van een lek dak kan per huis verschillen. Vaak is het zo dat na vele jaren materialen beginnen te rotten waardoor lekkages beginnen te ontstaan. Onze vakmensen kennen vele verschillende type daken en kunnen snel schakelen. Dus of uw dak nou schade heeft gekregen door een harde storm, verschoven dakpannen, verouderde dakbedekking, verouderde schoorstenen of rottend hout, onze vakmensen regelen het.

Onderhoudscontract dak

Wij vinden dat uw dak geen onderdeel hoeft te zijn van uw dagelijkse zorgen. Daarom bieden wij een onderhoudscontract aan voor uw dak. Door periodiek onderhoud aan uw dak te laten plegen, wordt de kans op lekkages zeer klein. Op het moment dat we bij u langs komen voor controle checken we uw dak op lekkages en op voortekenen van lekkages. Mochten wij werkzaamheden tegenkomen dan overleggen wij dit uiteraard eerst met u. Naast dat we goed zijn in het repareren van daken, vinden wij het ook belangrijk om goed te communiceren met onze klanten.

Hoe herken ik een lekkage?

Onze dakdekkers krijgen regelmatig de vraag hoe een daklekkage nu te herkennen is. Een daklekkage is een uiterst vervelend probleem wat iedereen het liefst wil voorkomen. Lekkages ontstaan veelal nabij de dakgoot, afvoer, bij leidingen of in hoeken.

Het voornaamste signaal dat kan wijzen op een lekkage is schimmel- of vochtvorming. Als u schimmel- of vochtplekken ziet op de muren of het plafond is er waarschijnlijk regenwater binnengekomen. Mocht u behang aan de muren hebben, merkt u waarschijnlijk dat het behang loslaat aangezien het vocht de behanglijm aantast. Nu u heeft vastgesteld dat er een lekkage aanwezig is, is het zaak om deze op te sporen. Er zijn verschillende plaatsen waar een lekkage kan ontstaan, namelijk:

Het dak:
Plat dak: Wanneer de regenafvoer op een plat dak niet optimaal is, is de kans aanwezig dat er (grote) plassen water op het dak blijven liggen. Hierdoor kan vocht of andere vuiligheid zich tussen de naden nestelen waardoor lekkages ontstaan. Bij een bitumen dak kan uitdroging leiden tot kleine scheurtjes waardoor de toplaag zijn kracht verliest.

Schuin dak: Als u over een schuin dak beschikt zijn er verschillende oorzaken van lekkages mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan kapotte dakpannen, dakpannen die niet of onvoldoende aansluiten of scheuren. Helaas zien we vaak dat de lekkage ergens gelokaliseerd is dan de vocht- of schimmel ophoping. Dit komt door het feit dat isolatiemateriaal of plafonds lange(re) tijd vocht kunnen vasthouden waardoor de lekkage een vertekend beeld geven.

Het daklood
Wanneer het daklood beschadigd raakt, denk bijvoorbeeld aan de randen of de overloop, kan het zijn dat er vocht doordringt. Deze oorzaak komt met regelmaat voor en wordt vaak over het hoofd gezien.

Welke maatregelen moet ik treffen bij een lekkage?

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw dak lekt, kunt u de onderstaande maatregelen treffen vooraleer u een gespecialiseerde dakdekker inschakelt:

 • Dek uw dak of de specifieke plek waar de lekkage is ontstaan af met een noodzeil.
 • Zorg dat er geen materiële gevolgschade kan ontstaan aan uw inboedel. Verplaats daarom spullen die niet bestendig zijn tegen waterschade zodat deze veilig zijn gesteld.
 • Mocht de lekkage ontstaan zijn door een leiding, schakel dan de hoofdkraan uit.
 • Maak foto’s van eventuele schade of de lekkage zelf
 • Schakel een vakman in wanneer u bovenstaande punten heeft doorgevoerd
 • Neem contact op met de verzekeraar om de situatie te bespreken.

Welke schade dekt de verzekering?

Als u te maken heeft met een lekkage komen twee verschillende verzekeringen om de hoek kijken. Namelijk de opstal- en inboedelverzekering. De opstalverzekering geldt voor zaken aan de woning zelf en inboedelverzekering heeft betrekking tot uw goederen. Let op: de kosten voor een vervanging of reparatie worden veelal niet vergoed terwijl de inspectiekosten en materiële gevolgschade wél wordt vergoed. Schade door derden wordt niet vergoed door uw eigen verzekering, maar dit kan via de aansprakelijkheidsverzekering van de partij worden gedekt.

Heb ik een dakdekker nodig om een daklekkage op te lossen?

In de meeste gevallen is het verstandig om een professionele dakdekker in te schakelen om schade aan uw dak te verhelpen. Veelal zijn het complexe problemen waarbij u de gevolgen niet van moet onderschatten. Het verhelpen van een lekkage gaat gepaard met wat kosten, maar dat is niets vergeleken met de kosten van eventuele gevolgschade als u uw dak niet of onvoldoende laat herstellen.

Daarnaast is het ook van belang dat u een daklekkage snel probeert te verhelpen. Een lek kan alsmaar groter worden en leiden tot grote gevolgschade. Zo kan de dakconstructie verzwakken evenals de rest van uw woning.

Contact opnemen met Top-Roof?

Wilt u graag contact opnemen met Top-Roof? Vul dan het onderstaande contactformulier.

Contactgegevens Top-Roof

 • Top-Roof isolatie en dakwerken.
 • De Greefstraat 2
 • 5622 GJ Eindhoven
 • Tel: 06-50964179
 • Mail: info@top-roof.nl

Dit zeggen onze klanten over ons

Top-roof heeft een prima indruk achter gelaten. Ze hebben goed werk geleverd, volgens afspraak, niet te beroerd om met de klant mee te denken en ook nog eens prettige mensen om op je dak te hebben. Zeker geen spijt van!

Top Roof heeft vorig jaar de dakbedekking van ons (platte) dak vervangen en dat hebben ze echt heel netjes gedaan. Voor ons zag het er allemaal al heel goed uit, maar dit werd ook nog eens bevestigd door een onafhankelijke inspecteur!

Top Roof dakwerken i.v.m. een lekkage gebeld. Het probleem werd netjes en voor een goede prijs verholpen. Ten tijde van de reparatie bleek een ander stukje van het dak niet goed aan te sluiten. Dit werd direct en zonder extra kosten verholpen.

De geklaarde klussen van Top-Roof